Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


När ni börjar åka skridskor ställer vi inga krav på att skridskorna ska se ut på ett speciellt sätt. Som ni säkert sett betyder skridskornas kvalitet mycket för ett barns framsteg. Många barn kämpar och har ett stort intresse i början. Det är då bra att uppmuntra deras engagemang med bl.a. en bra utrustning. Här följer lite information och goda råd. 

  

Utrustning till isträning: 

  • Skridskor (finns ej att låna).

  • Hjälm (finns ej att låna) 

  • Mjuka och rörliga kläder (ej jeans). För att undvika skador vill vi att ni har rena kläder då smuts & grus kan hamna på isen.  

  • Vantar. 

 

Utrustning till fysträning:  

  • Fys-/gympakläder 

  • Gympaskor 

  • Hopprep 

  • Vattenflaska 

 

Stöd för vristen 
Det är viktigt att vristen stöds av en känga med kraftigt och stadigt skaft. Skaftet bör nå upp över vristen, så att vristen stöds ordentligt. Det är även viktigt att knyta hårt. Vristen får ett bra stöd och skridskorna håller längre. Gå ej med skridskorna oknutna på fötterna, det förstör skridskorna mycket. 

 

Skridskovård 
Utanför isen måste alltid skridskoskydd användas för att skenorna inte ska slitas av underlaget, t.ex. grus m.m. Efter varje ispass ska skridskornas skenor torkas av med en trasa för att de inte ska börja rosta. Skridskorna ska förvarautan skydd, annars finns det risk för att de rostar även om man torkat av dem.  

 

Slipning av skridskor 
Skridskorna behöver vara välslipade. Skäret behöver vara skarpt eftersom man ska ta fart med hela skäret. Barnet ska inte lära sig att skjuta ifrån med taggen. Slipa inte skridskorna i t.ex. en vanlig sportaffär eller liknande som bara slipar hockeyskridskor. Då blir det fel slipning och det blir mycket svårt att åka.  
När skridskorna behöver slipas kan ni göra det hos ”Skridskojohan” eller Teijas skateshop.

 

Nya skridskor
Om ni behöver skridskor går det att köpa på en vanlig sportaffär, hos Skridskojohan eller i ”Teijas skateshop”. Kontaktuppgifter till Teijas skateshop finner ni på: http://teijasskateshop.com/. Ni kan även besöka vår ”gästbok” under fliken ”diskutera” här på hemsidan eller komma på våra Bytardagar om ni vill köpa begagnade skridskor. Mer info när dessa kommer läggs upp på hemsidan.

 

Uppdaterad: 12 OKT 2018 02:06 Skribent: Karoline Larsson

Våra samarbeten!

Vi finns på Tumba Gymnasium!

NIU – Konståkning

Tumba Gymnasium

 

Våra sponsorer:

B_LIL_logo_light_red

Sponsring 17-18

  

orange logo2

 

Länkar

Skatesweden

Svenska Konståkningsförbundet

Stockholms Konståkningsförbund

Resultat Skatesweden

 

Följ oss på Instagram!

@botkyrka_kk

 

Postadress:
Botkyrka KK - Konståkning
Söderby Entreprenad AB, Söderby Gårds Väg 75
14451 Rönninge

Besöksadress:
Munkhättevägen 41
14745 Tumba

Kontakt:
Tel: 0853021099
E-post: This is a mailto link

Se all info