Nyheter från SF

Nikolaj Majorov tog ett stort kliv framåt i sin utveckling under säsongen 2018-2019, med EM-deltagande, SM-silver, och JVM-finalplats. När hans meriterade storebror Alexander nu lägger tävlingskarriären bakom sig blickar lillebror fram emot nya mål.

En vecka med några av världens bästa tränare, nya erfarenheter och kunskap som är värdefull under hela säsongen. Så kan man sammanfatta ISU Development Project i Vierumäki, Finland, där tränaren Anna Yatsemyrska, Trelleborgs KK, var en av deltagarna.

Möt Linnea Olhans

(2019-07-05 12:00)
Svensk konståkning växer och för att kunna bereda plats för våra åkare på tävlingar behöver vi fler tekniska funktionärer. Inför utbildningshelgen 29/8-1/9 kommer vi nästkommande veckor att presentera några av våra tekniska funktionärer.

Möt Sofia Borg

(2019-06-28 11:00)

Alla konståkningskillar, boka in helgen 20-22 september! Då samlas vi i Katrineholm igen för pojksammandrag.

Förr i tiden fick barn tidigt lära sig att sitta still. Idag är problemet det omvända. 2 av 3 svenska barn och ungdomar rör sig mindre än vad WHO rekommenderar*. Och stillasittande livsstil ökar i alla åldrar. Det måste bli ändring på det.

Möt Anna-Karin Holmqvist

(2019-06-20 11:22)

Strategi 2026

(2019-06-14 21:24)
Svenska Konståkningsförbundet har arbetat fram en strategi för perioden 2018-2026. Till grund för arbetet ligger Riksidrottsförbundets Strategi 2025. Utifrån den har vi skapat vår egen Strategi 2026.

Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna.

Malin Jarl lämnade sin tjänst som generalsekreterare för Svenska Konståkningsförbundet den 8 maj i år.

Möt Amanda Azzopardi

(2019-06-01 07:51)

Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för idrottsutövare och stödpersonal. Utbildningen passar både dig som är ny inom idrotten och elitidrottare.

Paråkarna Greta och John Crafoord har nyligen varit på ISU Pair Skating Development Training Seminar i Novogorsk utanför Moskva. Vi passade på att göra en kort intervju med dem efteråt, om träningen, Moskva och om Colorado Springs.

Att vara teknisk funktionär innebär att vara en del av en gemenskap med stark sammanhållning och mycket glädje. Här kommer en hälsning från västkustens tekniska funktionärers After Skate som ägde rum i helgen.

Från Lerum Konståkningsklubb har vi fått in en rapport om deras senaste klubbmästerskap – och om hur de låtit sin värdegrund genomsyra hela mästerskapet för att öka gemenskapen inom klubben.

Våra samarbeten:

Vi finns på Tumba Gymnasium!

NIU – Konståkning

Tumba Gymnasium