Nyheter från SF

Inatt, kl 02.40 svensk tid, gör Anita Östlund OS-debut när hon åker sitt kortprogram i Gangneung Ice Arena i Pyeongchang.

16-18 februari avgörs synkrotävlingen Spring Cup i Milano. På plats är svenska landslaget, Team Surprise, och juniorlaget Team Spirit. Tävlingen blir sista uppladdningen innan SM i synkroniserad konståkning avgörs den 24–25 februari i Mölndal.

Nu är det bara en vecka kvar till Synkro-SM går av stapeln i Mölndal. Skatesweden har passat på att träffa Mimmi Lyrstrand som tagit klivet av isen men som har hjärtat och passionen kvar i sporten.

Möjlighet för steg 4b utbildade tränare och däröver att ansöka om en plats på ett internationellt tränarseminarium, ISU Olympic Development Project 2018-2021.

Sveriges JVM-trupp uttagen

(2018-02-13 07:30)
Sveriges trupp till juniorvärldsmästerskapen i konståkning är klar. Selma Ihr och Gabriel Folkesson representerar Sverige i dam- respektive herrklassen samtidigt som Greta Crafoord och John Crafoord blir Sveriges deltagare i paråkningen.

Den 22 februari släpper Linda Skugge sin nya ungdomsbok “En tjuv i klubben” som utspelar sig i en konståkningsklubb. Nu kan du förhandsboka boken och få 10% rabatt.

Onsdag den 14 februari drar de individuella tävlingsklasserna för konståkning i vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea igång med korta programmet för paråkarna.

Nu laddar hela konståknings-Sverige för två stora kommande event – SM i Mölndal 24-25 februari och VM i Globen 6-7 april. Skatesweden blev kontaktade av två lag som laddar för SM genom att fylla på med inspiration och erfarenhet vid French Cup.

Förr i tiden fick barn tidigt lära sig att sitta still. Idag är problemet det omvända. 2 av 3 svenska barn och ungdomar rör sig mindre än vad WHO rekommenderar*. Och stillasittande livsstil ökar i alla åldrar. Det måste bli ändring på det.

Hur ser livet som domare ut? Hur går man till väga för att komma igång? Här kan du lyssna på Hanna Christensens berättelse. Om det låter som något för dig så har du möjlighet att anmäla dig till domarkurs steg 1 i Stockholm den 10-11 mars.

Idag startar Nordiska Mästerskapen (The Nordics) i Rovaniemi, Finland där totalt 21 svenska konståkare inom singelåkningen, från seniorer till ungdomar, tävlar till och med söndag.

Leon Lurje Throphy

(2018-01-30 15:56)
Det blev en fantastisk synkrohelg i Frölundaborg när Leon Lurje Trophy gick av stapeln! Så många svenska lag som samlades och inspirerande besök från internationella lag. Det blev mycket skratt, svett och tårar, men allra mest glädje.

Barnens Spelregler

(2018-01-29 09:01)
Idag lanserar RF, i samarbete med BRIS, Barnens Spelregler. Det är en bok som ska vägleda barn och vuxna kring barns rättigheter inom idrotten. Sju idrottsstjärnor från lika många idrotter delar med sig av sina egna erfarenheter kring varsitt område.

I tisdags presenterades Anita Östlund som Sveriges OS-deltagare inom konståkning i Pyeongchang, Sydkorea av SOK. Anita valdes ut på framtidskriteriet.

I helgen samlas internationella eliten i synkroniserad konståkning när Leon Lurje Trophy avgörs i Göteborg. Totalt tävlar 32 lag, varav flera internationella seniorlag som slåss för platser till VM i synkroniserad konståkning i Stockholm 6–7 april.

Våra samarbeten:

Vi finns på Tumba Gymnasium!

NIU – Konståkning

Tumba Gymnasium